Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Δραματικές αλλαγές στο YouTube!! ΔΕΙΤΕ τι αναμένεται να αλλάξει!!

Σε δραματικές αλλαγές πρόκειται να προχωρήσει το YouTube από το νέο έτος και μετά θέλοντας να σταματήσει τους στημένους spammers που κάνουν dislike άνευ λόγου κ' αιτίας σε διάφορα κανάλια.

Στις ημέρες μας, το YouTube έχει γίνει πολύ πιο δημοφιλέστερο απ' ότι πριν. Ο περισσότερος κόσμος βλέπει βίντεο απ' αυτό και όχι μόνο, άλλοι ξεκινάνε να προβάλονται κιόλας και αυτοί μόνο λίγοι δεν είναι. Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο και λογικό όσο ανεβαίνουν οι θαυμαστές θα ανεβαίνουν με αργό ρυθμό και οι haters.

Οι haters συνήθως γίνονται αντιληπτοί μέσω των μαζικών dislike που μαζεύει ένα βίντεο στα 5 λεπτά μετά το upload. Άλλοι επιλέγουν να γράψουν σχόλιο, ωστόσο οι dislikers παραμένουν να είναι οι περισσότεροι. Επομένως, το πρόβλημα που προκύπτει απ' τα παραπάνω είναι να μην γνωρίζουνε ποιοι μας κάνουν dislike και αφήνει μεγάλα ερωτηματικά αν ένας "φίλος" YouTuber μας πάτησε λάικ ή μας λέει ψέματα.

Από τον Ιανουάριο του 2016, θα απαγορευθούν τα αυθαίρετα like και dislike. Δεν θα υπάρχουν οι επιλογές τους κάτω από τον αριθμό των προβολών των βίντεο αλλά θα παρατίθενται μαζί με τα σχόλια ώστε κάθε επιλογή "μου αρέσει" ή "δεν μου αρέσει" να συνοδεύεται με ένα σχόλιο το οποίο θα δικαιολογεί την τάδε ενέργεια έτσι ώστε να φαίνεται άμεσα ποιο πρόσωπο έκανε το "δεν μου αρέσει" και ποιοι είναι όλοι αυτά τα.... ρομπότ που τάχθηκαν έτσι ώστε να κριτικάρουν αρνητικά τα βίντεο. Το ίδιο θα συμβαίνει και στην αντίθετη περίπτωση των "μου αρέσει". Επομένως, οι haters από το νέο έτος θα 'ναι πλέον ορατοί σε όλους ως διαδικτυακά προφίλ μέσα στο χώρο του YouTube, του Google+ και ότι συνδέεται μ' αυτό.

Τέλος, αλλαγές θα υπάρξουν κατά το Φεβρουάριο το 2016 όσον αφορά τα μπλοκαρίσματα των καναλιών από τους haters καθώς θα πρέπει να αιτιολογήσουν σωστά και ορθά τον λόγο τον οποίον διαπράττουν εκείνη την ενέργεια ενώ παράλληλα θα καλείται και ο YouTuber να καταθέσει ώστε να διαλευκάνει, ξεκαθαρίσει και να υπερασπιστεί την όποια θέση του. Αν οι αιτίες και των δυο πλευρών δεν δικαιολογούνται πλήρως θα επιβάλλεται ένα είδους ποινής*!

Δείτε επίσης εδώ!

* Οι ποινές δεν διευκρινίστηκαν ακόμη. Τέλη Δεκεμβρίου πρόκειται να ανακοινωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: