Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Διάφορα θέματα #3: Η Miss E., τα intro και οι επακόλουθες αντιγραφές...

Είναι κακό να μην παραδεχόμαστε κάποια πράγματα; Η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, κατά την άποψή μου, είναι και ναι αλλά και όχι

  • Η απάντηση είναι ναι όταν έχουμε πράγματι δίκιο στο θέμα που μας θίγει. Δηλαδή, δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ενοχές τις οποίες δεν έχουμε πράξει εμείς οι ίδιοι (π.χ.)
  • Η απάντηση είναι όχι όταν ενώ έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας κάνουμε τους κόκορες! Αυτό τα λέει όλα νομίζω και είναι το κύριο θέμα που θα απασχολήσει στο παρόν κείμενο. Τέτοιες περιπτώσεις μένουν ανομολόγητες κι εγώ βρίσκομαι εδώ για να τις... ομολογώ αντ' άλλων!
Έτσι, στο youtube εισήλθαν παρουσιάστριες κάτω των 15 ετών. Η πιο επιτυχημένη (απ' όσο ξέρω) απ' αυτές, όσον αφορά τα κορίτσια, κάνοντας πολύ πιο ωραία βίντεο από τις υπόλοιπες είναι, προς το παρον, η Miss E.. Κι εκεί έγινε το κακό! Πρέπει να παραδεχτούν οι ανταγωνίστριες/φίλες της ότι η Miss_E. είναι ανώτερη; Φυσικά και ναι! Άλλωστε δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας .

Τέλος πάντων, έχοντας την υπεροχή η εν λόγω κοπέλα οι άλλες αποφάσισαν, όχι μόνο να κάνουν συνεργασία (ή κάτι τέτοια) αλλά να αντιγράψουν και το intro της. Σαν δεν έφτανε αυτό, μια απ' αυτές που έκλεψαν τον intro ισχυρίστηκε πως αυτή έκανε την "διανομή" του intro στις υπόλοιπες. Γιατί όμως να μην παραδεχτεί την αλήθεια; Πώς μπορεί να το αποδείξει; Βέβαια, υπάρχουν και χειρότερες περιπτώσεις που η μία αντιγράφει τις... ατάκες της άλλης! Έτσι, η μη παραδοχή των πραγμάτων τις καθιστά συνήθως πιο χειρότερες αποκαλύπτοντας πως δεν υπάρχει δημιουργικότητα ούτε στο 1%.

Έτσι, τα κλοπιμαία intro κουράζουν τους θεατές και τους αποθαρρύνουν να συνεχίσουν να βλέπουν... τα ίδια και τα ίδια με μόνη διαφορά να είναι το πρόσωπο που παρουσιάζει τη συγκεκριμένη σκηνή. Αλλά αυτές, μην έχοντας καταλάβει τι συμβαίνει, συνεχίζουν να ζητούν από τον κόσμο να τους κάνει subscribe λέγοντας: "Από εσάς εξαρτάται αν θα συνεχίσω τα βίντεο". Όχι, κοπελιά μου, δεν εξαρτάται από τους συνδρομητές σου η συνέχεια του καναλιού σου. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που σε ωθούν στην καλή εξέλιξη ενός καναλιού. Απ' αυτούς τους παράγοντες είναι το να σκεφτείς τι κάνει τους συνδρομητές να κρατηθούν ως θεατές στο κανάλι σου, όπως εσύ η ίδια εξαρτιέσαι απ' αυτούς για να συνεχίσεις (όπως λες), έτσι κι αυτοί εξαρτιούνται από την... δημιουργηκότητά σου και από το πόσο ευχάριστη γίνεσαι!

Ένα απλό παράδειγμα θα ήταν η Τατιάνα Στεφανίδου. Πώς θα ήταν η καριέρα της στην τηλεόραση αν αντέγραφε πλήρως την Ελένη Μενεγάκη; Πώς θα ήταν αν αντέγραφε και το intro μόνο που θα άλλαζε το όνομα από πάνω; Θα είχε ανάλογη πορεία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: