Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Προβλήματα #1: Μήπως η φράση "η ζέστη σε πείραξε" ισχύει;

Πριν ξεκινήσω, ομολογώ πως δεν έχω μελετήσει επί του θέματος γιατί θεώρησα πως είναι περιττό. Πράγματι, χωρίς να το σκεφτείς δεν υπάρχει λόγος μελέτης πάνω στο θέμα. Είναι ένα θέμα το οποίο το χρησιμοποιούμε για να χλευάσουμε κάποιον κατά κύριον λόγο αλλά με τις σημερινές πληροφορίες τις οποίες έλαβα οι θεωρίες περί "η ζέστη σε πείραξε" ισχύουν αυταπόδεικτα!

Η ζέστη τα καλοκαίρια (όταν η θερμοκρασία πιάνει τους 34 και πάνω βαθμούς) μας δίνει παραπάνω προβλήματα πέραν του γεγονότος της αίσθησης της ζέστης, του ιδρώτα συνεπώς και της βρώμας θα μπορούσα να πω κτλ, επηρρεάζει άμεσα (ή έμμεσα) και τη λειτουργία του μυαλού μας. Η τελευταία επίπτωση είναι και η χειρότερη διότι μπορεί να επηρρεάσει και την εικόνα του εαυτού μας οδηγόντας μας σε ενέργειες και κινήσεις που δεν επιθυμούμε ούτε θα κάναμε υπό φυσιολογικές συνθήκες κι έτσι η συνέπεια που επιφέρει είναι να γινόμαστε ρεζίλι στον τόπο που βρισκόμαστε. Ένα μπουκαλάκι νερό, τουλάχιστον, δεν θα το έβρισκα κακή ιδέα για να δροσιστούμε γιατί, αν σκεφτεί κανείς, πράγματι δίνει αίσθηση δροσιάς στον εαυτό μας!

Για να μην τα πολυλογώ, θα συνεχίσω με τα παραδείγματα που έχω να σας δώσω για το τί έγινε σήμερα στην Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης! Καθώς περίμενα στη στάση των λεωφορείων στο πέταλο* που περνάνε τα λεωφορεία έτυχε να περνάει κι ένα αυτοκίνητο. Σ' αυτό το αυτοκίνητο, λοιπόν, έγινε η "γκάφα" η ανεπίτρεπτη σε όλους μας. Ενώ είχε αφόρητη ζέστη, το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε ΟΛΑ τα παράθυρα ανοιχτά και "αερίζονταν" με ότι αντικείμενο είχαν μπροστά τους! Τι θα μπορούσαν να κάνουν άραγε; Εμένα δεν πάει το μυαλό μου στο κλιματιστικό γι' αυτό και θα το προσπεράσω... Ρε πάτε καλά; Τόσο δύσκολο ήταν να ανοίξετε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σας; Αυτό και μόνο αποδυκνείει πως πράγματι τους έχει πειράξει η ζέστη! Να σκας τόσο πολύ από τη ζέστη, να μην ανοίγεις το κλιματιστικό του αυτοκινήτου αλλά να προσπαθείς να δροσιστείς με ένα... βιβλίο είναι άκρως απαράδεκτο.


Μιαν άλλη περίπτωση που συνέβη πριν από 2 ή 3 ημέρες άμα θυμάμαι καλώς, είναι πάλι από την αφόρητη ζέστη που επικράτησε τις μεσημβρινές ώρες σ' ένα γραφείο. Ήταν ένας κύριος, εργαζόμενος σε μιαν εταιρεία και είναι μεταφορικά φυλακισμένος στον χώρο μέσα χωρίς κλιματισμό και χωρίς τίποτα, συνεπώς με κλειστές τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα τέλος πάντων. Πώς αντέδρασε, λοιπόν, αυτός ο κύριος; Φυσικά και όπως όλοι μας. Άνοιξε τα παράθυρα για να... φύγει η ζέστη, μπράβο του, πώς το σκέφτηκε αυτό; Ήταν πράγματι έξυπνη ιδέα, τέτοια διανοητικότητα δεν έχει όποιος κι όποιος... Τι κάνεις ρε φίλε;; Πλάκα μας κάνεις; Ε, αυτά δεν είναι λογικής πράγματα, αυτά τ' απαγορεύει ο ίδιος σου ο εαυτός χωρίς να το ξέρεις.. Τόσο δύσκολο ήταν να ανοίξει κι αυτός το κλιματιστικό; Ρε ο κόσμος δεν πάει καλά...


Τελειώνοντας, πιστεύω πως αυτά τα παραδείγματα πείθουν τον οποιονδήποτε να καταλάβει ότι η ζέστη επηρεάζει σοβαρά την υγεία μας έστω και προσωρινώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: