Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Όλη η αλήθεια για Βαρουφάκη

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες πριν, ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλει καινούριο κόμμα εντελώς δικό του. Για να το κάνει αυτό όμως, πρέπει αρχικώς να έχει ένα ν κοινό που να το ψηφίζει και για να το πετύχει αυτό πρέπει να αποδείξει το πόσο... αξιόπιστος είναι σαν πολιτικός κτλ. ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού.

Μάλιστα, δείχνοντας "μάγκας" στις διαπραγματεύσεις έναντι των ευρωπαίων όντας Υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να έπεισε καλά ανθρώπους ορισμένης και περασμένης ηλικίας αλλά ακόμη και νέους που μόλις πρόκειται να κλείσουν τα 18 χρόνια της ζωής τους. Αν είσαι λίγο παραπάνω διαβασμένος και ενημερωμένος, χωρίς να γνωρίζεις ιδιαίτερα από πολιτική μπορείς να καταλάβεις ότι το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη έχει αποτύχει ήδη.

Τις τελευταίες ημέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε στην δημοσιότητα πως ηχογραφούσε όλα τα Eurogroup που έγιναν εν έτει 2015 εκτός από το πρώτο, τον εκνευρισμό του Σόιμπλε κτλ. (δείτε περισσότερα). Παρ' όλα αυτά, παρότι την αποτυχία (την οποία παραδέχεται και ο ίδιος), ο Γ. Βαρουφάκης είναι αποφασισμένος να "ανοίξει" καινούριο δικό του κόμμα.

Πώς λοιπόν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού;


Νιώθω τεράστια ευθύνη, βεβαίως  απέτυχα. Στόχος μου ήταν να αναλάβω την διαπραγμάτευση έτσι ώστε να υπάρξει μία έντιμη συμφωνία, σταθεροποίησης της ελληνικής κοινωνίας ώστε να μπορούμε μετά να έχουμε διαφωνίες μεταξύ μας για το αν θα φορολογηθεί η εργασία το κεφάλαιο κτλ.  
Δεν θέλανε συμφωνία, εμείς θέλαμε συμφωνία. Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε  πολύ μεγάλους συμβιβασμούς. 
 Αυτά αναφέρει περί της αποτυχίας του. Όπως διαπιστώνουμε, ο Γ. Βαρουφάκης, είναι ένας ευρωπαϊστής πολιτικός. Επομένως, πάλι ο Σόιμπλε θα είναι το αφεντικό με μόνη ίσως  διαφορά ότι ο Βαρουφάκης μπορεί να είναι λίγο πιο δυναμικός ώστε να περάσει μερικά δικά του μέτρα. Πάλι μέτρα είναι! Ίσως θετικό να θεωρηθεί το γεγονός ότι δεν θα ήταν τόσο σκληρά όσο έταξαν από την Ευρώπη αλλά τα περισσότερα νομοσχέδια τα οποία θα υπερυσχούσαν θα ήταν αυτά της Ευρώπης. Αλλά αυτό εξακολουθεί να μην αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όντας ως πολιτικός της Ευρώπης, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ψηφίζουμε τους υπήκοους του Σοίμπλε, διότι ο Γ. Βαρουφάκης απλώς θα είναι ο ελληνικός εκπρόσωπος στην Ευρώπη. Εκείνος, ακριβώς, που ζητάνε οι ευρωπαίοι ώστε να ελέγξουν την Ελλάδα (μέσω αντιπροσωπίας) ώστε να αποκομίσουν τα συμφέροντά τους. Επίσης, σαν Ευρωπαίος πολιτικός είναι το καθήκον του να εκτελεί τις εντολές των ευρωπαϊκών στόχων και συμφερόντων εφόσον είναι μέλος του θεσμού. Για παράδειγμα, είναι σαν να εργάζεται κανείς στην Χ εταιρεία, τότε πρέπει να συμβάλει στην κερδοφορία της επιχείρησης παρότι δεν τα αποκομίζει ο ίδιος του παρά μόνο παίρνει τον μισθό του.

Επομένως, πώς είναι δυνατόν να κάνει κάτι καλύτερο για την Ελλάδα; Πάλι μέτρα θα εφαρμοστούν, πάλι φόροι θα επιβληθούν. Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτεί κανείς το κόμμα του κ. Βαρουφάκη; Είναι κανείς πρόθυμος να ψηφίσει τον Βαρουφάκη μπορεί απλά να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο κάνει πάνω κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: