Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ: Πώς τελικά θα χρησιμοποιηθεί το dislike στο Facebook στις 1/11/2015

Τις τελευταίες μέρες έχει φημολογηθεί αρκετά η περίπτωση της προσθήκης του dislike στο Facebook εξ αιτίας, βέβαια, από διάφορες ανακοινώσεις περί αυτού από τους ίδιους τους ιθύνοντες. Στις 28/9/2015 αυτή η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει πέσει παγκοσμίως. Με αφορμή αυτό, οι περισσότεροι χρήστες αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ίσως αιτία ήταν αυτή η προσθήκη (του dislike) με αποτέλεσμα το άνω του 80% των χρηστών να τσεκάρουν να προστέθηκε τελικά ή όχι κατά την επαναφορά της ιστοσελίδας αυτής. 

Τελικά δεν προστέθηκε το dislike και πολλοί έσπευσαν να κοροϊδέψουν τον "δημιουργό" αυτής της ιστοσελίδας. Αυτό δεν σταματάει εδώ. Το γεγονός ότι δεν άλλαξε τίποτα εκείνη την ημέρα, δεν σημαίνει τίποτα περί της φημολογίας. Με νέες και πιο πρόσφατες ανακοινώσεις από τους ίδιους τους ιθύνοντες, το dislike θα προστεθεί, τελικά, αλλά με σχετικούς περιορισμούς.

Πιθανώς, αυτό να απογοητεύσει τους περισσότερους χρήστες αλλά όπως και να 'χει το dislike θα εμφανίζεται συγκεκριμένα:

  • ΜΟΝΟ στις σελίδες, δηλαδή στις σελίδες που φέρουν το (√) με μπλε χρώμα. Dislike θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα δημοφιλή πρόσωπα και γενικά σε πρόσωπα με ταυτοποίηση ταυτότητος στο Facebook.
  • ΜΟΝΟ στις ομάδες, δηλαδή σε οποιαδήποτε ομάδα που δημιουργεί ο οποιοσδήποτε χρήσης. Π.χ. Μια ομάδα μιας σχολικής τάξης ή σχολείο, μια ομάδα μουσικής κτλ.
  • ΜΟΝΟ στις εκδηλώσεις, δηλαδή σε οποιαδήποτε εκδήλωση που δημιουργεί ο οποιοσδήποτε χρήστης. Κάθε event έχει έναν δικό του "τοίχο" στον οποίο τα μέλη και οι συμμετέχοντες (ή μη) μπορούν να σχολιάζουν ή και να γράφουν κάτι σχετικό με το event.
Παρ' όλ' αυτά, το Facebook άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήστης του dislike γενικότερα σε όλους τους χρήστες γνωρίζοντας, βέβεαια, την αντίδρασή τους. Πάντως, στις 1/11/2015 αναμένεται να προστεθεί αυτή η λειτουργία στις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: