Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Todaylicious: Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφύγετε και ποια όχι.

Απ' τα ποιοτικά τρόφιμα που διαθέτει η
 αλυσίδα των todaylicious.
Τα todaylicious είναι μια γνωστή αλυσίδα καφεκοπτείων στην Έλλαδα (καθώς και διάφορων άλλων προϊόντων). Φημίζεται επίσης και για τις χαμηλές τιμές έναντι άλλων ανταγωνιστών ρίχνοντας, φυσικά, την ποιότητά τους, ενώ, παράλληλα, φροντίζει να παρέχουν τα προϊόντα τους στην όσο χαμηλότερη τιμή αλλά στην όσο και καλή ποιότητα προϊόντων. Δηλαδή υπάρχει ανάλογη σχέση μεταξύ τιμής και ποιότητας ώστε να ικανοποιούν όλους του πελάτες της αλυσίδας  αυτής. 
 Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αλυσίδα των todaylicious έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες και στα τρόφιμα και στα είδη ποτών (χυμούς, coca-cola κτλ) εξ αιτίας των χαμηλών τιμών σε μερικά είδη απ' τα ήδη υπάρχοντα

Όλες αυτές οι επιτυχίες οδήγησαν κυρίως την νεολαία ηλικίας ακόμα και από 11 χρονών και άνω να συχνάζουν εκεί όταν στο σχολείο τους υπάρξει κάποια κατάληψη ή, τέλος πάντων, μισάωρο πρόγραμμα και όχι μόνο! Συνηθίζουν ακόμα και μετά την λήξη του κανονικού προγράμματος (2:10) να συχνάζουν και πάλι εκεί! Οπότε, η ίδρυση των todaylicious κοντά σε σχολεία είναι μια πολύ καλή ιδέα!

Ωστόσο, παρά τα τόσα επιτυχημένα προϊόντα, υπάρχουν και τα αρνητικά της εν λόγω αλυσίδας. Κάποια προϊόντα απαιτούν λίγη προσοχή παραπάνω, ιδίως τρόφιμα αλλά και είδη ποτών, για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Είναι προφανή τα προϊόντα το οποία ελλίπουν από ποιότητα, ο κόσμος δεν τα αγοράζει μετά την εμπειρία τους με αυτά τα προϊόντα. Τα εν λόγω προϊόντα είναι τα εξής:


  • Λουκουμάς: Πράγματι, ο λουκουμάς απ' αυτήν την αλυσίδα καφεκοπτείων είναι επικίνδυνος διότι δεν μπορείς εύκολα να ρίξεις την ποιότητά του ώστε να εξασφαλίσεις χαμηλότερη τιμή! Ο λουκουμάς λίγο να χάσει την ποιότητά του είναι για τα σκουπίδια όσο και φρέσκος κι αν είναι. Από την άλλη, δεν συντηρείται καθωσπρέπει κι αυτός είναι κατά 70% ο πιο επικίνδυνος παράγοντας!
  • Μαφίν: Άλλη μια ιστορία από δω. Τα μαφίν σίγουρα δεν θα σας οδηγήσουν στην τουαλέτα αλλά μπορεί να σας προκαλέσουν διάφορα επεισόδεια με μια σειρά προβλημάτων λόγω της αυξημένης ανθυγειηνότητάς τους. Κατά την φάγωση θυμίζουν πολύ τα ψεύτικά παγωτά που πωλούν συνήθως οι περιπτεράδες για τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδεικτικά στοιχεία περί των μαφίνς
  • Donuts με σοκολάτα: Εδώ υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα συντήρησης. Κυρίως η σοκολάτα δεν... αντέχει να κάθεται αρκετές ώρες μέσα στο donut κι έτσι χάνει την ποιότητά της
Όσον αφορά τα ροφίματα, το μεγαλύτερο "κακό" είναι οι τιμές. Ναι μεν έχει τις χαμηλότερες αλλά στα βασικά προϊόντα. Υπάρχουν προϊόντα (π.χ. γάλα) που κοστίζουν άνω της τιμής των λιανοπωλητών. Π.χ. Ένα γάλα των 0,70ml κοστίζει 1, ενώ άνετα από έναν λιανοπωλητη στις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη παίρνεις παραπάνω από 1 λίτρο στην τιμή του ενός ευρώ!

Τέλος, τα καλύτερα είδη φαγητού είναι οι χειροποίητες τυρόπιτες κτλ. τα hotdog και κυρίως τα σάντουιτς τα οποία είναι ολόφρεσκα κυρίως τις πρωινές ώρες. Αξίζει, πράγματι, να τα αγοράσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: