Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΑΠΟΛΥΤΟΣ EΞΕYΦΤΙΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ COMEDY LAB

Τραγική ήταν η συμπεριφορά του Comedy Lab της σειράς bitch party. Το Comedy Lab είναι το μεγαλύτερο κανάλι στην Ελλάδα έχοντας 419,000 subscribers που παρακολουθούν τα βίντεο τα οποία αναρτώνται στο κανάλι από διάφορους youtubers που έχουν λάβει μέρος. Παρ' ότι την δημοφιλία του καναλιού, το Comedy Lab έδειξε την αδυναμία της μονάδας διαχείρισης παροχής υλικού ως συνέπεια να εκδηλώνεται η ανευθυνότητα, η αδυναμία και η ανειδίκευση του υπεύθυνου επιλογής προσωπικού.


Οι εξελίξεις είναι τραγικές στο Comedy Lab και δεν εγγυώνται λαμπρό μέλλον για την συνέχεια του καναλιού. Ο αριθμός των views και των likes ήταν υπερβολικά αντίθετος από τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών του καναλιού καθώς μόνο 20,000 ήταν οι προβολές και 2,600 τα dislikes έναντι των 800 περίπου likes.

Η κοπέλα η οποία συμμετέχει και παρουσιάζει δικά της κείμενα στο κανάλι της σειράς bitch party #ν είναι μια κακή σεναριογράφος η οποία, δυστυχώς, εγγράφει βιβλία, η οποία στα κείμενά της δεν έχει ίχνη αιτιολόγησης και επιχειρηματολόγησης των απόψεών της(;) ή, τέλος πάντων, των λεγόμενών της. Κι όμως, αυτή εκλέχθηκε ως ποιοτική από τους υπεύθυνους του Comedy Lab ώστε να συμμετάσχει σε αυτό το δημοφιλές ελληνικό κανάλι.

Στο τελευταίο σενάριο του bitch party, σύμφωνα με έρευνες, Comedy Lab και παρουσιάστρια συνεννοήθηκαν για το κείμενο που ετοιμαζόταν ώστε να χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο υλικό και να υπάρξουν οι κατάλληλες διορθώσεις στο κείμενο της παρουσιάστριας προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σενάριο ολοκληρωμένο χωρίς "τρύπες". Πέρα από την πλευρά της παρουσιάστριας, φάνηκε θετικό και δεκτικό στην πρόθεσή της να επιτεθούν σε έναν άλλο δημοφιλή youtuber, έτσι οι υπεύθυνοι παροχής υλικού έδωσαν φωτογραφία ενός δημοφιλούς youtuber και δήθεν έκρυψαν το πρόσωπό του έτσι, κατάλληλα, ώστε να καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι ο youtuber ο οποίος στην συνέχεια έδωσε την δική του απάντηση. Όμως, τα λεγόμενα της κοπέλας που παρουσίαζε την εκπομπή, δεν είχαν κανένα ίχνος αιτιολογικού χαρακτήρα παρά μόνο έριχνε λέξεις του αέρος. Ο ισχυρισμός "ήταν καθαρά για κωμικούς λόγους" είναι τουλάχιστον άτοπος διότι το κείμενο του σεναρίου δεν περιείχε τίποτε το αστείο ή κωμικό παρά μόνο χυδαιότητες.

Η κακή επιλογή "παρουσιαστών" - από πλευράς Comedy Lab - φέρνει δυσμενείς επιπτώσεις για την εικόνα του μεγαλύτερου καναλιού της Ελλάδας. Αυτό φάνηκε από την αντίδραση του κόσμου από τις κριτικές που έκαναν (τα 2,000 dislikes). Μέχρι στιγμής, ο κόσμος στράφηκε εναντίων της συγκεκριμένης παρουσιάστριας και όχι εναντίων του καναλιού του Comedy Lab καθώς υπάρχουν "δυνατά" στελέχη που στηρίζουν την παραγωγή, την σκηνοθεσία κ.ά. όπως αυτοί είναι ο Σιλάς, ο Jeremy, ο Mikeius, ο Μαλιάτσης κ.ά. Αυτό είναι το δυνατό χαρτί του καναλιού το οποίο το διατηρεί  ακόμα στις υψηλές θέσεις χωρίς απώλειες εγγεγραμμένων.

 Επισημαίνουμε, πως η κακή επιλογή των υπεύθυνων επιλογής προσωπικού του Comedy Lab δεν έχει στοιχίσει άσχημα την εικόνα του καναλιού μέχρι στιγμής ενώ, επίσης, φρόντισαν να αφαιρέσουν άμεσα το συγκεκριμένο βίντεο και να τεθεί υπό επεξεργασία αλλάζοντας την φωτογραφία που προσέβαλε τον άλλο δημοφιλή youtuber αντικαθιστώντας τη με άλλη φωτογραφία. Αυτό το γεγονός ακόμα δεν πείθει το κοινό φτάνοντας και πάλι τα 2,000 dislike πράμα το οποίο υπόσχεται την απόσυρση της συγκεκριμένης συγγραφέως-παρουσιάστριας-σεναριογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: