Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πώς να διατηρήσετε την εφαρμογή του Facebook στο κινητό σας με +20% διάρκεια μπαταρίας!

Εικ. 1: Περισσότερο χρησιμοποιού-
μενες εφαρμογές.
Έχει αποδειχθεί πως εάν κάποιος χρήστης android διαθέτει την κανονική εφαρμογή για το Facebook, εξ αιτίας δέσμευσης πόρων, του μειώνεται και 20% η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου του χρήστη. Έτσι, το Facebook προσέφερε δύο νέες εφαρμογές που είναι σαφώς πολύ ελαφριές και προς την δέσμευση πόρων και ως προς την μνήμη που λύνει τα χέρια πολλών χρηστών.Αυτές είναι: Facebook Lite και Messenger Lite που είναι μέσα στην ίδια εφαρμογή! Πολύ έξυπνη κίνηση από το Facebook διότι διατήρησε τα downloads που είχε στην αρχική εφαρμογή χωρίς να εξαναγκάσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν τον browser του κινητού τους για μπουν στο λογαριασμό τους.

Εικ. 2: Οι λειτουργία της
εφαρμογής.
Όμως, η Samsung ήρθε με πολύ έξυπνη εφαρμογή να διατηρήσει τους χρήστες του Facebook στην κανονική εφαρμογή του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης! Πώς; Προσθέτοντας την εφαρμογή Smart Manager που διαχειρίζεται την εξοικονόμηση μπαταρίας, τον αποθηκευτικό χώρο, την μνήμη της RAM ακόμα και το τοίχος προστασίας της συσκευής.

Στην λειτουργία της εξοικονόμησης της μπαταρίας παρέχει την ρύθμιση της διαχείρισης των εφαρμογών που καταναλώνουν περισσότερο μπαταρία (Εικ.1). Σε εκείνη την λειτουργία μπορεί ο χρ
ήστης να καταλάβει ποιες εφαρμογές είναι περισσότερο υπερκαταναλωτικές στη χρήση μπαταρίας.

Η δεύτερη λειτουργία στην εξοικονόμηση μπαταρίας  είναι και η πιο σημαντική από όλες! Η δεύτερη λειτουργία ονομάζεται app optimization (εικ.2) όπου σε αυτή την κατηγορία έχει όλες τις εφαρμογές που κατέβασε ο χρήστης. Οι εφαρμογές είναι ρυθμισμένες στο auto-optimization (εικ. 3) όπου σε αυτή την ρύθμιση, η εφαρμογή κλείνει την διεργασία της εφαρμογής στο παρασκήνιο εάν δεν χρησιμοποιηθεί για 3 ημέρες! Στην διάρκεια αυτών των τριών ημερών αποκλείεται να αφήσει το facebook ο χρήστης και λογικό είναι να χρησιμοποιείται παρασκηνιακά η εφαρμογή κάθε φορά που η συσκευή είναι ενεργοποιημένη χωρίς να το αντιληφθεί ο χρήστης. Το ίδιο συμβαίνει όταν το optimization είναι στο off for.
Εικ. 3: Όλες οι εφαρμογές ρυθμισμένες στο αυτόματο

Αν όμως ο χρήστης επιλέξει always optimizing (εικ. 4) τότε, η εφαρμογή θα τελειώνει την παρασκηνιακή διεργασία των επιλεγομένων εφαρμογών κάθε φορά που ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή ακόμα για διάστημα 5 λεπτών! Μ' αυτόν τον τρόπο, η κανονική εφαρμογή του Facebook δεν θα δεσμεύει πολλούς πόρους από την μπαταρία της κινητής συσκευής του χρήστη κι έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα να νιώσετε της εμπειρία του πραγματικού Facebook κανονικά με τις νέες λειτουργίε
ς χωρίς να ανησυχείτε ιδιαίτερα για την μπαταρίας σας.
Εικ. 4 Όλες οι εφαρμογές στο optimizing

Δεν υπάρχουν σχόλια: