Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Λάμπα έπεσε στο κεφάλι ενός μαθητή


Τραγωδία παραλίγο να συμβεί σε ΕΠΑ.Λ. της Θεσσαλονίκης καθώς παρατρίχα γλίτωσε τα χειρότερα από κατάρρευση ενός λαμπτήρα ένας μαθητής στην τάξη του όπου το θρανίο του ήταν ακριβώς από κάτω από την λάμπα.


Αυτή η λάμπα από το περσινό έτος είχε την τάση να έχει κάποιο πρόβλημα με την βάση της η οποία ήταν στην αρχή ελαφρώς χαλαρή. Στις αρχές, απλώς έχανε το "κούμπωμα" και έπεφτε προς τα κάτω χωρίς, όμως, να προβληματίζει κανέναν, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν έπρεπε να αφήσει τους υπεύθυνους ανίδεους περί του προβλήματος.

Ενώ η λάμπα ήταν καινούρια ξαφνικά άρχισε να τρεμοπαίζει παράγοντας έναν σπαστικό ήχο ανοιγοκλείνοντας και πολλές φορές οι καθηγητές έδιναν την εντολή να μην ανοίγουν οι μαθητές την συγκεκριμένη ομάδα φώτων ενώ παράλληλα έβαλαν και ειδικές ταινίες στον διακόπτη της ομάδας φώτων που ανήκε η χαλασμένη λάμπα ώστε να αποφευχθεί ο σπαστικός ήχος. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο λάθος διότι το πρόβλημα δεν ήταν ο ήχος.

Έτσι, στις 25 Νοεμβρίου του '15 (όπου ήταν η πρώτη ημέρα της έναρξης μαθημάτων των ΙΕΚ) προέκυψε ένα πολύ σοβαρό θέμα κατά την λειτουργία του ΕΠΑ.Λ. Η ασφάλεια τοποθέτησης του λαμπτήρα και η λάμπα έπεσε κάτω κατά την διδασκαλία του μαθήματος επάνω σε έναν μαθητή. Ευτυχώς ο μαθητής απέφυγε παρατρίχα την λάμπα κι έπεσε πάνω του μεν αλλά όχι στο κεφάλι. Δεν γλίτωσε την γρατζουνία που "διέσχισε" όλο του το πρόσωπο, από το δεξί μέτωπο έως και το μάγουλο. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το σχολείο και η αίθουσα εκκενώθηκε.

Τελικά, το πρωί της 26ης Νοεμβρίου το σχολεία κάλεσε τους τεχνικούς λαμπτήρων ώστε να ασφαλίσουν τα φωτιστικά ολόκληρου του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: